Themaschikkingen

 

DSC02977kopie

 

 

Gedragen door liefde en trouw

  • Maak zeven soorten composities met rode bloemen waarin grote groene bladeren (bijvoorbeeld schoenlappersplant of hosta) als drager dienen en verbind die composities met elkaar door een rood lint.
  • Maak corsages met daarin rode bloemen die met elkaar verbonden zijn. Gebruik in elke corsage een zelfde soort blad als drager bijvoorbeeld klimop of het blad van vrouwenmantel.

DSC04431webklein-300x106kopie

.-.

Eenheid in verscheidenheid

1 Korintiërs 12: 4-6
‘Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest;  er zijn verschillende dienende taken, maar er is één Heer;  er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar het is één God die ze allemaal en bij iedereen teweegbrengt’.

  • Maak zeven composities met verschillende rode bloemen en groen in smalle vazen of op boomstammetjes of zuiltjes. Zorg dat er in elke compositie een rode roos voor komt. Plaats het geheel op een rode doek en/of verbind de composities met elkaar door een breed rood lint.
  • Maak  boven op een hoge vaas een wereldbol, zo mogelijk met rood blad. Laat vanuit het hart in vier windrichtingen vier verschillende bundels rode bloemen lopen
  • Gebruik zeven verschillende rode kaarsen en leg daarbij verschillende vruchten. Plaats het geheel op rode stof en verbind de vruchten en kaarsen met elkaar door bijvoorbeeld rode rabarberstelen met klimop.

 

De Geest stroomt in vurige vonken van liefde

  • Plaats centraal zeven rode kaarsen. Laat van daaruit in vier windrichtingen kleine rode schikkingen lopen. Verbind de kleine schikkingen onderling met rood lint en kleine waxinelichtjes.
  • Accentueer de vier lijnen door bundels gras of brem ‘als door de wind gebogen’ vanuit het centrum naar de kleine schikkingen te laten lopen. Zo wordt het stromen van de Geest zichtbaar gemaakt.

 

 DSC04425webklein 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.