Psalmteksten rond de schepping

Schepping psalmen DSC04111kopie 350 breed

…..

…….

Psalm 1

‘…Hij zal zijn als een boom,
geplant aan stromend water.
Op tijd draagt hij vrucht,
zijn bladeren verdorren niet.
Alles wat hij doet komt tot bloei’

Maak een compositie met takken en vruchten en eventueel bloemen. Plaats deze bijvoorbeeld bij het doopvont of bij een blauw stuk stof of blauwe linten die als water stromen. Of gebruik een tak van een wilde roos met bloem, knop en vrucht, om het totale groeiproces uit te beelden.

….

 

Psalm 36: 6-10

…U lest hun dorst met een stroom van vreugde, want bij u is de bron van leven, door uw licht zien wij licht’

– Maak een compositie met lisseblad geschikt als een fontein of vorm een fontein van een bundel berengras of andere buigzame grassen.

– Leg aan de rand van een ronde schaal met water een cirkel van zonnebloemen of gele bloemen vervlochten met klimop. Laat de bundel klimop op de rand rusten, daar doorheen vlecht u de stelen van de gele bloemen die met hun stelen het water raken.

 

88

Psalm 104

‘…Zend uw adem en zij worden geschapen,
Zo geeft u de aarde een nieuw gelaat’

Deze psalm is een lofzang op de hele schepping. Kies er één van de elementen uit.

– Maak een bol, half of heel en bekleed die enerzijds met dorre materialen, links en groene materialen rechts. Laat vanuit het dorre deel een vloeiende, rode lijn lopen die steeds dikker wordt in het groen. Rood is een verwijzing naar de Geest. Gebruik bijvoorbeeld rode bladeren zoals de achterkant van Ligularia blad, Cotinus, Photinia, bloemen van de Monarda of wel brandende liefde, of rode rozen, of de stelen van rode zuring.

—–

.