Workshops?

DSC00453kopie

 

Beste Bloemschik(st)ers,

Bloemschik(st)ers die binnen de diverse kerken het bloemwerk verzorgen, vragen vaak om ondersteuning met een workshop/cursus/lesavond. Daarom wil deze website naast informatiebron, ook een platform voor vraag en aanbod van workshops gaan aanbieden.

Ik nodig daarom alle docenten bloemschikken, die zich ook verdiept hebben in de symboliek van bloemen in de liturgie, uit om mij gegevens te sturen. Eventueel met een korte (persoonlijke) toelichting. De website-bezoekers zijn vooral geïnteresseerd in welke regio de docent actief is en wat ze kunnen verwachten of mogen vragen. Bijvoorbeeld een diapresentatie, actief bloemschikken of alleen een toelichting.

Onderaan deze pagina ontstaat straks een lijst van ‘wie-wat-waar’ waardoor bloemschik(st)ers contact kunnen maken met de juiste persoon.

Ik zal nooit naam en adres zomaar vermelden tenzij jullie anders aan geven. Er kan een link gemaakt worden naar een mail-adres. Daarna is het aan jullie zelf om het contact met de aanvrager voort te zetten.

Mocht er een cursusbijeenkomst of zo uit voortkomen dan kan deze aangekondigd worden in de agenda op www.kerkenmilieu.nl.

Op deze manier hoop ik dat veel enthousiaste bloemengroepen hun kennis kunnen vergroten en dat veel docenten hun kostbare kennis mogen overbrengen om samen het Licht van God te verspreiden.

Met veel plezier zie ik jullie reactie tegemoet!
Een hartelijke groet voor jullie allemaal,

Charlotte Kwak.

cye.kwak@gmail.com  of plaats een bericht in het reactievenster onderaan deze pagina.

 

‘wie-wat-waar’

In het noorden van het land:

– Annette van Wieren – Nota

In het zuiden van het land:

In het oosten van het land:

In het westen van het land:

 

 

 

16 reacties

 1. Rosemarie Boone schreef:

  Vanuit mijn werk in Museum Catharijneconvent wil ik graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor symbolisch bloemschikken rondom het thema Maria.

  Alvast dank!

  • Charlotte Kwak schreef:

   Dag mw. Rosemarie Boone,
   Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden heb ik u een email gestuurd.

   met vriendelijke groet,
   Charlotte Kwak

 2. Aaltje Timmerman schreef:

  Beste Charlotte,
  Wij willen met onze werkgroep eredienst graag een avond uitleg over symbolisch bloemschikken en daarna een workshop met mensen uit onze gemeente dit in de veertigdagentijd van 2017.
  Ik zie uit naar uw reactie.

 3. Hetty zandman schreef:

  Beste mevrouw Kwak, wij zijn hier in de hervormde gemeente van hoge hexel bezig om een bloemcommissie op te zetten .om de juiste info etc te verzamelen een vraag aan u:weet u iemand die symbolisch
  Kan bloemschikken en hier uitleg en cursus van kan geven ?wij wonen in twente.graag zie ik uw reactie tegemoet hartelijke groet Hetty zandman

  • Charlotte Kwak schreef:

   Dag mw. Zandman,
   Vanmiddag heb ik u wat meer informatie gestuurd via de mail om u alvast een idee te geven van wat er mogelijk is. Misschien blijven er nog vragen over maar aarzelt u dan niet om opnieuw een mailtje te sturen.

   Met vriendelijke groet,
   Charlotte Kwak.

 4. C. Lössbroek schreef:

  Beste Charlotte,
  Ik zou graag geïnformeerd willen worden over de mogelijkheid om in Wageningen een workshop symbolisch bloemschikken te organiseren voor de TitusBrandsmaParochie. Onze parochie bestaat uit 9 locaties en we zouden deze workshop dan ook parochiebreed willen aanbieden. Zou u hierover contact met me kunnen opnemen?
  Bij voorbaat dank, Cora Lössbroek.

  • Charlotte Kwak schreef:

   Het is zeker mogelijk om een workshop te geven in Wageningen. Ik heb een berichtje gestuurd naar uw mailadres met meer informatie.
   Met vriendelijke groet,
   Charlotte Kwak.

 5. Stephanie schreef:

  Beste mevrouw Kwak,

  Geeft u nog steeds workshops? En zo ja, ook op locatie (in Rotterdam)? Wat zijn de kosten ervan? Alvast bedankt voor uw reactie!

  • Charlotte Kwak schreef:

   Inderdaad geven wij ook workshops en ik heb zojuist een mail aan u gestuurd.

   Heel vriendelijke groet,
   Charlotte Kwak.

   • Dorine schreef:

    Beste Charlotte Kwak,

    Ik zoek ook iemand die een workshop kan geven in Rotterdam. Ik kom graag in contact met u om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

    Met vriendelijke groet,
    Dorine

    • Charlotte Kwak schreef:

     Dag Dorine,
     Er kan zeker een workshop worden gehouden in Rotterdam. Inmiddels heb ik meer informatie naar je mailadres gestuurd.
     Vriendelijke groet,
     Charlotte Kwak.

 6. Corine van den berg schreef:

  Op zaterdag 19 maart 2016 organiseren wij een gemeentedag. Wij is de nassaukerk in Amsterdam. Er komen ong 30 mensen. Ergens rond de lunch willen wij iets creatiefs doen. Vanwege Pasen / palmpasen zou ik graag een workshop liturgisch bloemschikken doen. Ik zoek een cursusgever?

  • Charlotte Kwak schreef:

   Dank voor uw vraag.
   Via de mail heb ik contact met u gezocht om eea te kunnen overleggen.
   Alvast een vriendelijke groet.
   Charlotte Kwak.

 7. Ineke Heidema schreef:

  In het komende kerkelijk seizoen, dat begint in September willen wij in het kader van Vorming en Toerusting 1 of meerdere avonden organiseren over Symbolisch bloemschikken. Nu is er in onze gemeente niemand die deze cursus kan geven. is het mogelijk om van uw organisatie gebruik te maken ?
  Wij zijn een PKN gemeente in Druten.
  Ik hoop spoedig van u te horen, met vriendelijke groet,
  Ineke Heidema

Uw kunt hier reageren:

Uw reactie: