Wereldgebedsdag

Regenboog Wereldgebedsdag bovenfoto

 

Elk jaar op de eerste vrijdag in de maand maart.

Ontstaan in 1919 is de Wereldgebedsdag een verbinding tussen 173 landen verspreid over de hele wereld. Het hoofdkantoor in New York is het administratieve middelpunt en organiseert eens in de vier jaar een wereldconferentie. Op de wereldconferentie worden bijbelteksten en thema’s gekozen, studies gedaan, bijeenkomsten georganiseerd en een keuze gemaakt welke landen in de komende jaren de voorbereidingen op zich nemen. De orde van dienst wordt jaarlijks samengesteld door een groep vrouwen in één van de landen van de wereld. Het land of het thema dat centraal staat wordt vertaald. Informatie over het betreffende land, de thema’s en de orden van dienst worden door de Stichting ‘Nederlands Comité Wereldgebedsdag’ vertaald en verspreid voor de gebedsvieringen in Nederland.

Heel veel meer is te lezen op www.wereldgebedsdag.nl

Bij het uitgebreide materiaal wordt ieder jaar ook een prachtige symbolische schikking uitgewerkt die met heel veel schikkingen uit voorgaande jaren, eveneens te zien is op hun website.

Onderstaand nog meer inspiratie.

 

 Schikkingen

WDPLogoTransparent-200x200

 

Maak met takken het logo na van de wereldgebedsdag. Vorm een kruis van vier gelijke hoeken: verbeeldend biddende mensfiguren, en daarachter een cirkel, de wereld, die het geheel verbindt. De cirkel kan gemaakt worden van berkentwijgjes.

 

 

 

 

wereldgebedsdag aardbol Maak gebruik van een wereldbol en plaats de bol eventueel op een vierpoot als verwijzing naar de vier windstreken die ook in het logo terugkomen. Een symbool passend bij het thema kan worden toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Themaschikkingen

IMG_6163kopie

 

 

 

‘Begrijpen jullie mijn liefde’ Bahama’s

 

 

thumbnail wereldgebedsdag 175x257 DSC01877

 

 

 

‘Bron van Leven’  Egypte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.