Annette van Wieren – Nota

88888

Als docente bloemschikken ben ik in de beginjaren van 2000 cursussen gaan geven in bloemschikken, symbolische bloemschikken en liturgisch bloemschikken. In de loop van de jaren is een complete cursus ontwikkeld zowel over de technieken van schikken als alle symboliek van bloemen en materialen, ook de liturgische betekenis van kleuren, getallen, materialen enz.
Ik schik nu al 18 jaar in de R.K. Kerk en geef al jaren cursussen aan bloemschiksters en een enkele schikker (want gek genoeg zijn er bijna geen mannen die dit doen) van PKN kerken, R.K. Kerken en Doopsgezinde kerken.

Annette van Wieren-Nota 2. IMG_1700_1024x683 400 vierkant

 

 

3-jarige cursus

Door middel van PowerPoint geef ik presentaties met de beamer met uitgewerkt lesmateriaal die men in een multomap kan bewaren zodat er na afloop van de cursus (3 jaar) een compleet naslagwerk voor iedere cursist is. Iedere les bestaat uit een stuk theorie zoals hiervoor beschreven en een stuk praktijk. Vooraf wordt een opdracht gegeven aan de hand van een gedachte, gedicht of Bijbelstuk dat uitgebeeld moet worden. Aan het begin van de cursus wordt helemaal uitgelegd hoe je dit aanpakt en naarmate de cursus vordert worden de opdrachten moeilijker. Na afloop van iedere avond worden de gemaakte stukken besproken en beoordeelt, zowel schiktechnisch als uitbeeldend.

 

Annette van Wieren-Nota 5. IMG_1607_512x768 300 breedWorkshop

Men kan een workshop volgen van een dag of een avond waarin summier het verschil tussen bloemschikken, symbolisch bloemschikken en liturgisch bloemschikken wordt behandeld en een aantal handvatten voor liturgisch schikken. Ook wordt er altijd door iedere aanwezige daadwerkelijk geschikt. Aan de hand van zo’n workshop kan men eventueel besluiten een uitgebreidere cursus te volgen.

De avonden worden meestal in Friesland, Groningen tot Drenthe gegeven maar een dag-workshop kan ook verder het land in.

 

Over de kosten van cursus of workshop is het moeilijk concreet iets aan te geven omdat meerdere factoren daarop van invloed zijn.

Gebruik dit formulier om contact op te nemen met Annette.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

   

   

   

   

   

   

   

   

  88888

  .