Doopschikking in de herfst

 

 

 

 

 

Schikking en symboliek

 

 

 

Als symbool voor de dopelingen is gekozen voor witte herfstanemoon. Deze typische herfstbloem is zuiver wit met in het hart het frisse groen van nieuw leven.
Het licht van de Eeuwige is verbeeld door de Eucharis, welke hoog boven de schikking uitkomt. De Physalis, lampionplant is verwerkt omdat we Gods licht als een lamp voor onze voeten, mee mogen dragen op onze levensweg.

 

 

 

 

In deze herfst doop schikking staat de witte pompoen centraal. Een pompoen staat symbool voor het voedsel én water welke de dopelingen op hun levensweg nodig hebben.
De dopelingen mogen steeds weer putten uit Gods bron, in het vertrouwen dat er genoeg is voor ons allen.

 

 

herfst doopDSC05888.jpgwebklein 1

 

 

 

De frisse groene eikels in deze schikking zijn een verbeelding voor de kracht en sterkte welke we mogen ontvangen van God.

 

 

 

 

 

 

 

De vlierbes is een typische herfstvrucht met medicinale eigenschappen, die al eeuwen gebruikt wordt als voeding en sap.
Wat verder in de herfst kleurt het blad van de wingerd steeds roder, rood is de kleur van de liefde.

 

 

 

 

De wingerd symboliseert met zijn sterke zuignapjes gevormd als handjes, dat we ons ten alle tijden mogen vasthouden aan de liefde van de Heer en dat Hij ons niet zal loslaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herfst doopschikkingDSC05947.jpgwebklein 2

 

 

 

 

******************

Tip: Leg bij de schikking kleine witte kalebassen of pompoenen opgemaakt met kleine herfstbloemen. Deze kunnen aan het einde van de dienst aan de dopelingen meegegeven worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.