Engelen

Engel 275 breed 20151204_130845

 

 

 

 

Liefdevol aangeraakt

In de lezingen valt op hoe Gods engelen de mensen steeds weer aanraken.
Gods liefde raakt mensen, alle volkeren en heel zijn schepping.
De witte bloem met de groene bladeren symboliseert de engel.

 

 

 

 

De witte bloem met de groene Aspidistra-bladeren symboliseert de engel die de boodschap van God komt brengen. De witte chrysant kan, met name in de Adventstijd, vervangen worden door Clematis-pluizen of witte sneeuwbessen als die nog niet bevroren zijn?

 

 

 

 

 

Engel 1e advent 275 breed 20151128_1406161.De engel en Zacharias

De kransen, bekleedt met het groen van de levensboom (conifeer) zijn bedoeld als het beeld voor de kringen in het water wanneer het wateroppervlak wordt beroert.
Gods belofte begint bij Zacharias en is vérstrekkend, zoals de zich steeds maar vermeerderende ringen in het wateroppervlak.
Zacharias kán niet geloven wat God hem zegt waarop God zijn stem  a.h.w. verzegeld en Zacharias tot inkeer kan komen. Om dat weer te geven is de kleur paars gebruikt omdat deze kleur staat voor inkeer en bezinning, de kleur van Advent.

 

 

Engel 2e advent 275 breed 20151204_1308332. De engel en Maria

De halve, groene bol is beeld voor Maria. De grote Amaryllis-bol met een klein groen puntje is beeld van het nieuwe begin, de vrucht van haar schoot. Op de rand van de bol is een ring van rode bessen en blauwe bloemen geschikt als een liefdevolle omarming. Rood, de kleur van Gods liefde voor Maria, laat ook zien hoe Maria het geschenk van God beantwoord met haar liefde.
De blauw-paarse bolbloemen benadrukken nogmaals de verwachting.

 

 

 

 

Engel 3e advent 275 breed20151211_1232393. Maria en Elisabet

De engelen begeleiden ook Elisabet en Maria. Binnen Gods wonderbare bescherming mogen beide vrouwen elkaar tot steun zijn en samen het, nog geheime geschenk delen. De band met God en met elkaar is sterk door hun geloof.
Het koord is als een rode draad van Gods plan zichtbaar. Het koord is samengesteld uit de kleuren rood, voor liefde en vurig geloof, en roze, omdat er bij deze twee vrouwen al een glimp zichtbaar is van het feest van het Licht.

 

88

 

Engel 4e advent 275 breed 20151218_1325014. Lofzang van Zacharias

Op de dag dat Johannes wordt geboren gaat Gods belofte in vervulling voor Zacharias en Elisabet. Zacharias belijdt zijn geloof als hij het kind de naam Johannes geeft. Daarop verbreekt het zegel van zijn stem en begint de lofzang van Zacharias te stromen.
De 3 kransen van de eerste adventszondag zijn open gebroken. Een boeket van rode-, paarse bloemen en grassen is beeld van de opengebroken stem van Zacharias, een woordenstroom ontspringt als van een fontein. Johannes, de naam die ‘God is genadig’  betekent, is geboren als wegbereider.

 

Kerst: Geboorte van het Christuskind

7 is het getal van volheid en is samengesteld uit de getallen 3=drie-enige God en 4=de uiteinden van de wereld; samen: God en zijn schepping.
7 Engelen symboliseren het engelenkoor in de nacht en staan liefdevol in een boog rondom de bol die zowel de wereld als de wieg voor het Christuskind vertegenwoordigt.
Witte bloemen geven de zuiverheid weer van het kindje, Zoon van God, onze Verlosser.

 

Engel Kerst 20151224_201703 rechtgetrokken 350

 

De wereld liefdevol aangeraakt door God;
de engelen zingen:

“Ere zij God
……
vrede op aarde”

——–

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.