Kaarsversiering C-jaar

Kaarsversiering C-jaar Weest waakzaam

 

De kaarsen kunnen op losse houders bij een krans geplaatst worden of op een rechte lijn worden gezet. Verbindt ze onderling door groen. Zo ontstaat er een “opbouwschikking”

88

1ste  Advent  –  Hoop

Lucas 21:29: ‘Hij vertelde hun ook een gelijkenis: ‘Kijk naar de vijgenboom en al de andere bomen’.

Rijg enkele gedroogde vijgen aan elkaar en bindt die met een paars lint om de voet van de kaars met een takje groen.

Ook kunt u er voor kiezen om met groen een stevige knop – bijvoorbeeld van een rododendron- als beeld van hoop en verwachting  om de kaars te binden.

88

IMG_4543

2de  Advent – Maak recht de weg van de Heer

Lucas 3: 4  ‘zoals geschreven staat in het boek met de uitspraken van de profeet Jesaja:’Luid klinkt een stem in de woestijn:“Maak de weg van de Heer gereed,maak recht zijn paden!”

Gebruik bijvoorbeeld groene, rechte takjes met dwars daarop enkele kromme kronkeltakken. Bind die samen met een paars lint en wat groen.

88

88

 

 

 

IMG_4550

3de Advent – Delen

Lucas  3: 10 ‘De mensen vroegen hem: ‘Wat moeten we dan doen?’

Laat een dikke tak uitwaaieren in verschillende kleine takjes. Bind met een paars of roze lint wat groen rond de kaars.

88

88

88

88

88

 

4de Advent

Lucas 1 vers 41: ‘Toen Elisabet de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; ze werd vervuld van de Heilige geest’.

Gebruik breed rood lint om de basis van de kaars. Bind een smal paars lint, een knopje en wat groen bij dat rode lint. Erbij kan een rode appel, of een rozenbottel, aan de voet van de kaars gelegd worden, als teken van vruchtbaarheid.

Kerst:

Gebruik een grote rode of witte kaars. Bind 7 smalle, rode linten rond de voet van de kaars. Schik wat stro rond de kaars en leg daar 7 rode appels op.  De kleur rood en het getal zeven verwijzen naar de Geest van God die op dit mensenkind rust.

88

88

88

88

 

8888888

.