Kaarsversiering A-jaar

 

1ste Advent ‘Verwachting’

Matteüs 24: 42 ‘Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt’

De eerste kaarsschikking maken met groen en rechte takken die als wachters rechtop staan.

888

Kaarsversieringen A-jaar 2e advent

2de  Advent ‘Visioen van heil’

Matteüs 3:11 ‘Ik doop jullie met water ten teken van jullie nieuwe leven, maar na mij komt iemand die meer vermag dan ik; ik ben zelfs niet goed genoeg om zijn sandalen voor hem te dragen. Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en met vuur’

De tweede kaarsschikking maken met beregras of staalgras dat als een fontein met lint rond de kaars is gebonden.

88

88

 

88

3de Advent ‘Recht doen’

Matteüs 11: 4-5 ‘Jezus antwoordde: ‘Zeg tegen Johannes wat jullie horen en zien: blinden kunnen weer zien en verlamden weer lopen, mensen met huidvraat worden gereinigd en doven kunnen weer horen, doden worden opgewekt en aan armen wordt het goede nieuws bekendgemaakt’

De derde kaarsschikking is roze en maak deze met een takje van een geneeskrachtig kruid zoals rozemarijn, thijm.

88

ontferming

4de Advent  ‘Ontferming’

Matteüs 1: 20-23 ‘Toen hij dit overwoog, verscheen hem in een droom een engel van de Heer. De engel zei: ‘Jozef, zoon van David, wees niet bang je vrouw Maria bij je te nemen, want het kind dat ze draagt is verwekt door de heilige Geest. Ze zal een zoon baren. Geef hem de naam Jezus, want hij zal zijn volk bevrijden van hun zonden’. Dit alles is gebeurd opdat in vervulling zou gaan wat bij monde van de profeet door de Heer is gezegd: ‘De maagd zal zwanger zijn en een zoon baren, en men zal hem de naam Immanuel geven’, wat in onze taal betekent ‘God met ons’.

De vierde kaarsschikking maken met een gebogen (beschermend) tak van bijvoorbeeld conifeer en daaronder een vrucht zoals een malus – appeltje.

 

MaKaarsversieringen A-jaar Kerst DSC_0659kopie 200breedak o

oa

sekransje

Kerst ‘Toekomst geboren’

Maak een oasekransje op met gipskruid en leg dat om de voet van de kaars als een symbolische kroon. Maak de schikking af met witte tule: wit is de kleur van het feest, tule doorzichtig om alles wat nog komen gaat.

88

88

88

88

88

88

88

****************************

DSC_0658kopie

88

88

88

88

88

88

88

88

88

88

88

88

88

88

88

.