Natuurlijk geschikt

In de Geest van Pinksteren

Een bijzonder ‘groen’ Pinksterweekend in de Abdij van Egmond waar natuur, symboliek en liturgie de rode draad vormen. Ieder maakt een eigen werkstuk geïnspireerd door één van de gaven of vruchten van de Geest. Gezamenlijk werken we aan de Pinksterschikking in de Abdijkerk. We verdiepen ons in de betekenis van de thema’s rond de Geest, wandelen in de tuinen voor inspiratie door bloemen, vormen en kleuren.

Project ‘Levende Aarde’

Er is ruimte voor stilte en we volgen de dagorde van de broeders. De abdij is een plaats waar mensen zich door aarde en hemel laten raken. Deze dagen zijn een onderdeel van het project ”De Levende Aarde”.

 

Bezinningsaanbod

 

Deze driedaagse retraite verblijft u in het gastenhuis van de abdij in een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet op basis van volpension. De prijs is inclusief verblijf, alle materialen, maaltijden, handdoeken en beddengoed.

Wanneer?
Periode: vrijdag, 26-05 t/m 28-05-2023
Tijd14:00 – 14:00
Locatiegastenhuis Abdij
DocentenPeter van Asselt en Tini Brugge
Prijzen€ 275

 

Over de docenten:

Peter van Asselt en Tini Brugge

  • Peter van Asselt Peter van Asselt is als Bloemstylist verbonden aan de Abdij van Egmond en verzorgt het (liturgisch) bloemwerk op Hoogfeesten en bij bijzondere gebeurtenissen. Samen met Tini Brugge creëerde hij een Levensboom en Kapel van Wijsheid die te zien waren in de Koepelkathedraal in Haarlem tijdens de tentoonstelling ‘Geloof in geluk’. Voor een komende buitententoonstelling bij OLV Ter Nood in Heiloo zal er een kunstwerk van hem komen te staan over de 8e scheppingsdag. zie ook www.floriashuisvoorbloemen.nl –
  • Tini Brugge is biologe en auteur van boeken en brochures over symbolisch en liturgisch bloemschikken, vaak samen met anderen, zoals “Bloemen voor Moeder Aarde”. Zij ontwikkelde groene websites voor de landelijke Raad van Kerken, waaronder www.inspiratie-tuinen.nl en www.symbolischschikken.nl

 

Project levende aarde

 

 

 

 

.