Opbouwschikkingen

Regenboog

DSC01196_bewerkt-3

De opstanding van Jezus  geeft de mensen weer een nieuw leven en is daarom een vernieuwing van het Verbond. De regenboog,  teken van het Verbond is passend voor de Paastijd.

Plaats bij een witte lenteschikking een boog met takken. Kleur die boog elke week anders met bloemen in steekbuisjes en / of met linten. Er zijn zeven kleuren: beginnend op de 2e zondag van Pasen met oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet en rood; eindigend op de 7e zondag na Pasen: het Pinksterfeest.

 

DSC01193_bewerkt-1DSC01195_bewerkt-1

 

DSC01194_bewerkt-1

 

 

Van wit naar rood :  van Pasen naar Pinksteren.

Maak witte boeketten met voorjaarsbloemen of bloesemtakken. Weef er in de loop van de paastijd steeds meer roze en rode bloemen of rode linten door. Met Pinksteren is de liturgische kleur rood.

– Zeven zuiltjes

Maak zuilen ‘waarop de wijsheid haar huis bouwt’. Spreuken 9: 1. Gebruik bijvoorbeeld  boomstammetjes naast elkaar of in een halve boog rond de paaskaars. Zet per week de compositie op de volgende boomstam / zuiltje.

– Twaalf stokken

Maak een verwijzing naar de twaalf leerlingen die het leven doorgeven in de geest van Jezus. Bind de twaalf stokken samen tot een bloemenstandaard met steeds in het midden een witte bloem of een groene tak als verwijzing naar Jezus, of een lenteboeket.

 

 

.