Peter van Asselt

 

Door de Abdij van Egmond raakte Peter van Asselt geïnteresseerd in liturgisch bloemschikken. Hij verzorgt  het bloemwerk voor de abdij en volgt de opleiding Topbloemist.  Peter volgde in 2017 een opleiding bij het Boerma Instituut, waar hij de basistechnieken leerde. Hij deed ook mee aan verschillende masterclasses en wedstrijden.

 

Intussen specialiseert hij zich in het vertalen en verbeelden van Bijbelteksten met bloemen en natuurlijk materiaal; liturgisch bloemschikken. Bijzondere aandacht besteedt hij aan het maken van grafwerk met symboliek.

Workshops

Peter geeft workshops over deze specialisatie op zijn thuisbasis, de Abdij van Egmond, www.abdijvanegmond.nl Een prachtige inspirerende plek: ‘Hier in de tuin groeien prachtige bloemen en planten en we zitten natuurlijk vlakbij de kust. Drijfhout en takken gebruik ik daarom ook, die vind ik op het strand en in de duinen. De natuur, zichtbaar in iedere creatie, ons door God gegeven, beweegt, inspireert en maakt ons nederig’.

Een schikking begint altijd eerst met van tevoren het bijbelverhaal over het kerkelijke feest goed door te lezen, zodat daar inspiratie uit gehaald kan worden. ‘Ik vind het belangrijk om niet overdadig te werken, maar zet graag één aspect centraal. Dat kan een persoon zijn of een getal. ‘Less is more’, is mijn stelregel. Dat betekent overigens niet dat ik niet veel bloemen gebruik. Juist op hoogfeestdagen mag het bloemwerk feestelijk zijn’.

Workshops die Peter momenteel geeft zijn voor de Veertigdagentijd-en-Pasen en voor de Advent-en-Kersttijd.
In onderstaand reactievenster kan contact opgenomen worden met Peter over de workshops die hij geeft.
Maar Peter heeft ook een eigen website waar veel informatie over workshops te vinden is :
Florias, Huis voor bloemen  www.floriashuisvoorbloemen.nl

Werk en interview

Op deze website is veel werk van Peter te zien bij verschillende onderwerpen:
Het jaar rond in de in de Abdij van Egmond

In augustus 2020 is Peter geïnterviewd voor het bloemistenvakblad Bloem&Blad,
lees hier het interview ‘Bol van symboliek’

 

 

 

‘De natuur, zichtbaar in iedere creatie, ons door God gegeven,
beweegt, inspireert en maakt ons nederig’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.