Samen… ga je mee?

 

 

 

‘Samen in de naam van JezusHeffen wij een loflied aanWant de Geest spreekt alle talenEn doet ons elkaar verstaanSamen bidden, samen zoekenNaar het plan van onze HeerSamen zingen en getuigenSamen leven tot Zijn eer.’ 

-Lied 167-
Stichting Opwekking

 

 

Schikking en symboliek

Op de kubussen van glas ligt een kruis, symbool van ons geloof in Jezus Christus. Op elk van de uiteinden staat een gebogen tak die, in de beweging naar het hart van het kruis, van vorm verandert. Het symboliseert de mens, die tot bloei komt naarmate hij de bron van zijn bestaan nadert en het hart van de Vader leert kennen.

In het midden staan de takken rechtop en ook de grassen geven de beweging weer. Het geheel symboliseert de uitnodiging om samen op weg te gaan, de liefde van God zichtbaar te maken en te  getuigen van de hoop die in ons is. Een teken van hoop is het anker.

Het hart van de liefde wordt gevormd door vier cirkels, die voor de vier generaties staan. De cirkels overlappen elkaar, waarmee wordt aangegeven dat we met elkaar verbonden zijn. Het hart geeft ook weer dat Gods hart groot is en wij ons daarin geborgen mogen weten.

 

 

Klik op de afbeelding om te vergroten 

 

 

.