Floriade – September

September – Floriade 2022

September, ook wel: herfstmaand of fruitmaand, is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen. De naam komt van het Latijnse woord septembris wat afkomstig is van het woord septem, dat zeven betekent — september was oorspronkelijk de 7e maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr op 1 maart begon.

In de Bijbel komt het getal zeven vaak voor. In het Oude Testament wordt het getal voor het eerst genoemd in het eerste scheppingsverhaal van Genesis. Op de zevende dag bracht God het werk dat Hij verricht had tot voltooiing. Hij rustte op de zevende dag van al zijn werk dat Hij verricht had. God  zegende de zevende dag en maakte hem heilig, want op die dag rustte God van al het werk dat Hij scheppend tot stand had gebracht – Genesis 2 vers 2 en 3.

 

 

Schikking en symboliek

Zet zeven cilindervazen in een kring. Zet vervolgens een flink aantal takken met veel zijtakjes in de vaasjes die in elkaar haken zodat je een stevig frame hebt. Leg rond de vaasjes vruchten uit de natuur zoals losse vijgen, appeltjes en verschillende soorten bessen. Zet in de vaasjes rijkelijk takjes waar de vruchten aan zitten.

 

 

 

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

Arrangement:
Peter en Ylette van Wesstein

Tekst: Handleiding
Tini Brugge, Hanneke Maassen, Peter van Asselt

 

 

.