Workshops?

DSC00453kopie

 

Beste Bloemschik(st)ers,

Bloemschik(st)ers die binnen de diverse kerken het bloemwerk verzorgen, vragen vaak om ondersteuning met een workshop/cursus/lesavond. Daarom biedt deze website naast informatie, ook een platform voor vraag en aanbod voor workshops aan.

Ik nodig daarom alle docenten bloemschikken, die zich ook verdiept hebben in de symboliek van bloemen en liturgie, uit om mij gegevens te sturen. Eventueel met een korte (persoonlijke) toelichting. De website-bezoekers zijn vooral geïnteresseerd in welke regio de docent actief is en wat ze kunnen verwachten of mogen vragen. Bijvoorbeeld een diapresentatie, actief bloemschikken of alleen een toelichting.

Onderaan deze pagina staat een lijst van ‘wie-wat-waar’ waardoor bloemschik(st)ers contact kunnen maken met de juiste persoon.

Ik zal nooit naam en adres zomaar vermelden tenzij jullie anders aan geven.
Er kan een link gemaakt worden naar een mail-adres.
Daarna is het aan jullie zelf om het contact met de aanvrager voort te zetten.

Mocht er een cursusbijeenkomst uit voortkomen dan kan deze aangekondigd worden in de agenda op www.kerkenmilieu.nl.

Op deze manier hoop ik dat veel enthousiaste bloemengroepen hun kennis kunnen vergroten en dat veel docenten hun kostbare kennis mogen overbrengen om samen het Licht van God te verspreiden.

Met veel plezier zie ik jullie reactie tegemoet!
Een hartelijke groet voor jullie allemaal,

Charlotte Kwak.
of plaats een bericht in het reactievenster onderaan deze pagina.

 

‘wie-wat-waar’

In het noorden van het land:

– Annette van Wieren – Nota

In het zuiden van het land:

In het oosten van het land:

In het westen van het land:

– Peter van Asselt

 

 

 

2 reacties

 1. Anne Van Laere - Laleman schreef:

  Sinds kort mag ik voor de versiering of beter gezegd voor de bebloeming zorgen in de Sint jan de Doper kerk in Oostende, Belgie.
  Ben op zoek naar wat meer informatie rond alle Christelijke periodes van het kerkelijk jaar. Wat kan, wat mag welke kleuren van bloemen kies je het best enz. Kortom wil mijzelf wat bijscholen in het liturgisch bloemschikken. Cursussen volgen vanuit Belgie is praktisch onmogelijk.
  Weet u van bestaande intiatieven in het Bisdom Brugge.
  Dank voor een goede raad.
  Anne

  • Charlotte Kwak schreef:

   Dag Anne Van Laere – Laleman,

   Dank voor het bericht op de website. Van de initiatieven binnen het Bisdom Brugge ben ik helemaal niet op de hoogte.
   Wel kan ik u wegwijs maken op de website en een aantal boeken aanbevelen.
   De websites is helemaal gebaseerd op het gedachtengoed van mw. Tini Brugge. Zij heeft ook een aantal boeken rondom het liturgisch schikken op haar naam staan. In de boeken bespreekt ze het kerkelijk jaar, de kleuren die daarbij horen, veel symboliek en passende schikkingen. De boeken zijn zo hier en daar nog tweedehands te koop. (Bol.com heeft ze vaak op voorraad, maar mocht dat niet lukken, dan kan ik u misschien helpen zoeken)

   De titels zijn:
   Symbolische bloemsierkunst – Aad van Uffelen en Tini Brugge ISBN 90-210-0488-7
   Bloemen geven Zin – Tini Brugge ISBN 90-435-9532-3
   Bloemen in beeld _ Tini Brugge ISBN 9789059952010

   Verder staat er op de site veel informatie op een handige manier gerangschikt. In het menu aan de rechterkant van de site – KIEZEN VOOR …. en vervolgens STAPPENPLAN is beschreven hoe een basis te vinden voor een schikking. 
    

   In dezelfde kolom is bij BLOEM&GROEN een lijst van bloemen en planten met een symbolische betekenis te vinden.En onder SYMBOLEN vindt u een lijst met symbolische betekenissen.

    In het tweede menu aan de rechterkant van de site –  EXPRESSIEMIDDELEN  is alles te vinden over kleuren, getallen en cijfers, lijnen, vormen en voorwerpen, enz.

   Ik hoop van harte dat ik u hiermee een eind op weg heb geholpen om enthousiast bezig te gaan met groene symboliek bij de liturgie.
      
   In het reactievenster mag u altijd om uitleg vragen en wil ik van harte met u meedenken.

   Vriendelijke groet,
   Charlotte Kwak.

Uw kunt hier reageren:

Uw reactie: