Wereldgebedsdag

Regenboog Wereldgebedsdag bovenfoto

Een wereldgebeurtenis! ‘Samen bidden, samen vieren en samen delen!’

 

Elk jaar op de eerste vrijdag in de maand maart.

Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed opnieuw de wereld rond.
Op elk uur van de dag ontwaken telkens andere volkeren. En gedurende 24 uur vinden ergens in de wereld bijeenkomsten plaats waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde schriftgedeelten worden gelezen. Op deze bijzondere dag voelen honderdduizenden mensen zich door gebed verenigd en bemoedigd.

Ontstaan in 1919 is de Wereldgebedsdag een verbinding tussen 173 landen verspreid over de hele wereld. Het hoofdkantoor in New York is het administratieve middelpunt en organiseert eens in de vier jaar een wereldconferentie. Op de wereldconferentie worden bijbelteksten en thema’s gekozen, studies gedaan, bijeenkomsten georganiseerd en een keuze gemaakt welke landen in de komende jaren de voorbereidingen op zich nemen.

De viering van Wereldgebedsdag wordt ieder jaar voorbereid door vrouwen uit een ander land. Zo wordt ervaren hoe taal en cultuur van invloed zijn op de uitleg en de praktische toepassing van Bijbelse teksten: mensen delen elkaars zorgen, luisteren naar elkaar en voelen zich daardoor ook solidair met elkaar. Wereldgebedsdag wil iedereen inspireren om talenten en gaven in dienst van elkaar en de samenleving te stellen.

‘Wees blij met wie zich verblijdt, heb verdriet met wie verdriet heeft’.
– Romeinen 12 vers 15 –

Heel veel meer is te lezen op www.wereldgebedsdag.nl

 

 Schikkingen

WDPLogoTransparent-200x200

 

Maak met takken het logo na van de wereldgebedsdag. Vorm een kruis van vier gelijke hoeken: verbeeldend biddende mensfiguren, en daarachter een cirkel, de wereld, die het geheel verbindt. De cirkel kan gemaakt worden van berkentwijgjes.

 

 

 

 

wereldgebedsdag aardbol Maak gebruik van een wereldbol en plaats de bol eventueel op een vierpoot als verwijzing naar de vier windstreken die ook in het logo terugkomen. Een symbool passend bij het thema kan worden toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Themaschikkingen

 

 

 

 

 

 

“Gods Belofte’ – Britse Eilanden

 

 

 

 

 

‘Rotsvast’ – Vanuatu

 

 

IMG_6163kopie

 

 

 

‘Begrijpen jullie mijn liefde’ – Bahama’s

 

 

thumbnail wereldgebedsdag 175x257 DSC01877

 

 

 

‘Bron van Leven’ – Egypte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.