Zegeningen

 

 

 

‘Veel wonderen hebt u verricht,
veel goeds voor ons besloten, HEER, mijn God.
Niemand is te vergelijken met u!
Wil ik erover spreken, ervan verhalen,
het is te veel om op te sommen.’

– Psalm 40 vers 6 –

 

 

 

 

Psalm van David.

Te midden van de moeiten en het verdriet waarmee David te kampen heeft, prijst hij God om de vele wonderen die Hij heeft gedaan in zijn leven. Hij kan die zegeningen zelfs niet meer tellen, het is te veel om op te sommen.

Geloof belooft niet dat er geen moeiten en verdriet meer zullen zijn. Geloof belooft wel dat je met andere ogen leert kijken. Je zegeningen leert tellen. Dat je dat wat God wél geeft mag leren zien. Dan heb je opeens tienduizend redenen tot dankbaarheid, zoals Opwekking 733 bezingt.

 

 

Loof de Heer o mijn ziel

‘Heer vol geduld toont U ons Uw liefde.
Uw naam is groot en Uw hart is zacht.
Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen,

tienduizend redenen tot dankbaarheid.’

– Opwekking lied 733 –

 

 

Schikking en symboliek

Twee hartvormige dozen zijn gevuld met plaatmos. In de dozen en er omheen – als juwelen – de rijkdom van een herfstbos: diverse bladeren, vruchten en soorten schors.

Geschenken
De witte Chrysanten staan symbool voor de liefde en zegeningen van God.
Parels gelden als het meest kostbare wat er is. Ze zijn klein met een majestueuze glans, symbolisch voor de kleine dingen in het leven die de grootste vreugde geven.

Overvloed
De spanen dozen zijn als juwelendoosjes om de kostbare geschenken te bewaren en te koesteren. Maar ze zijn helaas te klein om de overvloed te kunnen bevatten.

Constructie
Aan een boog zijn 3 harten van dun MDF bevestigd. Het middelste hart is deels op de andere twee gelijmd.
Aan de achterkant een dunne lat waarop 2 blokjes zodat er bij de bevestiging tussen het hart en de lat een ruimte ontstaat van ong. 1.5 cm. Leg deze constructie op de boog. Steek voorzichtig steekbuisjes met bloemen erbij tussen.

 

 

 

 

 

 

.